RORO STIRBU

Roro iubeste oamenii si ciocolata de mult timp. A ales sa le imbine intr-o afacere in care isi pune sufletul zilnic.

 

Este ciocolata benefică pentru organism?

Adesea, considerăm ciocolata o plăcere vinovată. O vedem atât de vinovată încât orice efect mai puțin plăcut în urma consumului îl atribuim ei. O considerăm nesănătoasă. Ceea ce uităm să evidențiem când vorbim despre consumul de ciocolată este tipul ciocolatei, cantitatea consumată, ingredientele dintr-o ciocolată, modul de preparare. Stilul de viață pe care noi îl avem. Un dezechilibru între aceste elemente conduce la plăcerea vinovată.

Deși o plăcere vinovată, consumată conștient înveți să te bucuri de ea, să îi simți consistența, aroma, emoția pe care ți-o transmite. Ciocolata e bucurie, e proaspătă, e densă. E albă, cu lapte, simplă sau neagră. Ciocolata e sănătoasă! Nu e broccoli la abur sau morcov crud. E sursă directă de energie, de vitamine, de minerale, calciu, magneziu, fier și zinc. Are forță, calorii, vitalitate, grăsimi mononesaturate (benefice). Așa e ea!

Cea mai nevinovată și savuroasă plăcere vinovată dintre toate câte există. Vine de la o pralină proaspătă și plină de cremă care alunecă pe cerul gurii și ajunge în centrul inimii.

Ciocolata artizanală nu conține zaharuri, dulcele ciocolatei se obține chiar din materia primă, natural. Consumul conștient de ciocolată este sursa beneficiilor pe care ea le produce asupra organismului nostru. Astfel, suntem conștienți de propriile emoții pe care ea ni le produce, putem simți aromele și texturile ciocolatei. Ciocolata ne învață să fim responsabili cu noi!

Este un stimulent natural al organismului nostru, iar principalele beneficii pe care ea ni le oferă sunt:

REDUCE STRESUL
Consumată conștient, ciocolata, reprezintă o metodă de reducere a stresului, contribuie la îmbunătățirea stării de spirit prin cresterea nivelului de serotonină și endorfine la nivelul creierului, acestea având un rol antidepresiv.

STIMULEAZĂ CREIERUL
Flavanoidele sunt compuși naturali care stimulează funcția creierului alături de o serie de efecte protectoare, și se găsesc din abundență în boabele de cacao.

SURSĂ DE MINERALE
Ciocolata neagră este o puternică sursă cu minerale benefice, cum ar fi cupru (25%), calciu (2%), fier (19%), magneziu (16%), potasiu (6%), zinc (6%); o tabletă de ciocolată neagră de 100 grame conține 74% din aceste minerale.

AJUTĂ SISTEMUL CIRCULATOR
Flavanoidele din boabele de cacao au efecte antioxidante care reduc deteriorarea celulelor implicate în bolile de inimă. Acestea ajută la restabilirea flexibilității arterelor, la scăderea tensiunii arteriale și la îmbunătățirea funcției vasculare.

ÎMBUNĂTĂȚEȘTE ASPECTUL PIELII
Compușii bioactivi din ciocolata neagră sunt benefici pentru pielea ta. Flavanoidele te pot proteja împotriva razelor puternice ale soarelui, îmbunătățind fluxul sanguin la nivelul pielii și hidratarea pielii.

AJUTĂ MEMORIA
Datorită flavanoidelor ciocolata îmbunătățește abilitățile de memorie pe care oamenii le pierd odată cu vârsta. Un studiu arată că memoria se poate îmbunătăți cu 25% la persoanele cu vârsta cuprinsă între 50-65 ani dacă consumă timp de trei luni ciocolată.

Ciocolata este mai mult decât sănătoasă. Ne învață să ne bucurăm de esențial, să fim mai responsabili cu noi. Este o formă de iubire pe care ciocolata vrea să o asimilăm și să o împărtășim celor din jurul nostru. Ciocolata ne învață să trăim emoțiile, să le spunem mai des prin gesturi mici.