BENEFICIILE CIOCOLATEI PENTRU COPII

beneficiile ciocolatei

BENEFICIILE CIOCOLATEI PENTRU COPII

Beneficiile ciocolatei în cazul copiilor sunt susținute de studii de specialitate, dar au și copiii un cuvânt greu de spus.

Iată manifestul unui copil pentru mai multă ciocolată:

Bună, am șase ani și în fiecare zi plănuiesc ce voi face când se va termina coronavirusul. O să mai scriu un mesaj în care o să spun care este planul.

Am stat mult în casă, am desenat pereții și ne-am jucat. Eu cu sora mea. Cu mami și tati nu ne putem juca chiar toată ziua, trebui să muncească, scriu la laptop toată ziua. Seara termină și atunci se joacă mai mult cu noi.

Câteodată, cât am stat în casă am primit “țică”. Așa spunem noi la ciocolățică. De fapt, așa îi zice sora mea de doi ani. Îi spun și eu tot așa, că-mi place. Atunci, mami și tati se opresc din muncit și mănâncă cu noi ciocolată. Ne place mult “țica”, ne place că îi vedem pe mami și tati fericiți când mănâncă cu noi. E dulce și bună și cred eu că are un ingredient secret care face oamenii să râdă. Nu mâncăm în fiecare zi și am scris aici poate așa o conving pe mami să ne dea în fiecare zi. Sau să ne dea încă două zile în plus. Sau o zi în plus, în total să fie două. Numele meu e Lara.”

 

Manifestul de mai sus este real, este dorința unui copil de a primi ceva mai multă ciocolată. Părinții au stabilit o zi din săptămână în care se răsfață cu toții, în care savurează împreună cu copiii câte o bucățică de ciocolată. Părinții preiau apoi restul de ciocolată și îl devorează, după ce copiii trag un pui de somn.

 

      

Există numeroase studii care au demonstrat că ciocolata aduce multe beneficii copiilor, atunci când este consumată cu moderație și atunci când copiii consumă ciocolată realizată din ingrediente de calitate. De exemplu, substanțele flavonoide prezente în ciocolată sunt similare celor prezente în vinul roșu sau anumite fructe. Așa cum doctorii recomandă adulților consumul moderat de vin pentru a-și păstra inima sănătoasă, un sfat similar este valabil și pentru ciocolată în cazul copiilor. Flavonoidele din ciocolată ajută creierul copiilor. Astfel, puterea de concentrare și memorare este îmbunătățită simțitor.

De altfel, acum, în perioada examenelor, copiii ceva mai mari, adolescenții, se pot bucura de savoarea câtorva bucățele de ciocolată între reprizele de studiu. Cu siguranță îi vor ajuta să se relaxeze, vor lua o pauză binemeritată de la învățat și se vor întoarce la studiu cu forțe proaspete.

Ciocolata neagră este o sursă de minerale precum potasiu, magneziu, fier care vin să sprijine dezvoltarea celor mici.

Unul dintre efectele de bază a consumului de ciocolată este că instant, ne simțim revigorați, este îmbunătățită circulația sângelui în organism. Creierul copiilor poate avea de câștigat în acest caz. Iar imaginația copiilor va fi la maximum.

Noi, cei de la Guilty Pleasure, creăm ciocolată cu pasiune, din cele mai bune ingrediente. Ne-am bucura nespus să știm că am făcut mai frumoasă ziua unui copil, după ce a gustat din ciocolata noastră. Rotocoalele din ciocolată albă sau cu lapte combinată cu fructe uscate dulci-acrișoare credem că ar face să sclipească de încântare ochii celor mici. Și de ce nu, ciocolata neagră? Credem că totul stă în moderație. Cu moderație ne încurajăm și clienții adulți să ne consume ciocolata. Noi o privim ca pe doza noastră de optimism din timpul unei zile.

Ne bucurăm să vedem mesaje ca ale Larei. E firească dorința ei de a mânca mai multa ciocolată. Credem, însă că părinții procedează corect – consumul câtorva bucățele de ciocolată, la câteva zile, credem că e soluția potrivită. Iar acum, când suntem în căutarea momentelor de relaxare, de conectare unii cu alții, ciocolata poate fi un liant perfect. Așteptăm poveștile copiilor voștri, ce tip de ciocolată preferă?

Și la mulți ani copiilor, de orice vârstă!