CIOCOLATA ROZ ȘI VINUL ROSE, UN DANS DE TEXTURI ȘI AROME

CIOCOLATA ROZ ȘI VINUL ROSE, UN DANS DE TEXTURI ȘI AROME

Nu-i nimic mai delicios decât ciocolata. Fie că iubești ciocolata neagră, cu lapte sau pe cea albă, acum poți savura și ciocolata roz, care este al patrulea sortiment de ciocolată. Cu o aromă intens fructată și ușor acrișoară, ciocolata roz satisface dorința unei plăceri depline, încântând toate simțurile. Ea rezonează cu o nouă generație de consumatori, și anume  millennials, pentru că își propune să aducă un echilibru între un stil de viață sănătos și posibilitatea de a explora plăceri culinare extreme.

 

EȘTI CURIOS SĂ DESCOPERI CUM ESTE PRODUSĂ CIOCOLATA ROZ?

Cel mai mare producător de ciocolată Barry Callebaut, care este unul dintre furnizorii de ciocolată belgiană ca materie primă a atelierului nostru de ciocolată, a creat ciocolata roz, denumită Ruby Chocolate, fiind rezultatul muncii a celor 10 ani, pe care experții departamentelor de cercetare și inovație Callebaut din Belgia și Franța, în colaborare cu Universitatea Jacobs ( Bremen, Germany), i-au dedicat acestui produs.

Ciocolata roz este o ciocolată naturală, produsă din fructul de cacao Ruby, care provine din țări cultivatoare de arbori de cacao precum Brazilia, Ecuador sau Coasta de Fildes, și are o aromă fructată și acrișoară. Culoarea și aroma provin de la boabele de cacao roșii, care nu conțin coloranți sau adaosuri de arome. Este ciocolata destinată maeștrilor artizani care creează și inovează arome spectaculoase, care duc ciocolata dincolo de gust.

 

CE VIN ALEGEM PENTRU SAVOAREA CIOCOLATEI ROZ?

Savurând ciocolata roz, e nevoie să-ți lași liberă creativitatea și să te bucuri de fiecare senzație, pentru că te duce într-o lume nouă în care sunt permise asocieri uimitoare cu vinul rose.

Un vin rose demidulce intens aromat, cupaj de Merlot și Fetească Neagră, cu o personalitate jucăușă, care te duce cu gândul la căpșune bine copate, zmeură sau dulceață de trandafiri creează o sinergie spectaculasă cu aroma ciocolatei roz. Ciocolata roz are două arome fructate predominante, cea de căpșună și zmeură, care se îmbină spectaculos și rezultă o aromă uimitoare cu acest vin – Virtuoz Roze de la GramofonAsocierea celor două savori este un manifest al creativității prin arome și texturi, care evidențiază personalitatea ciocolatei roz și noblețea vinului rose demidulce.

 

Vrei un moment de alint doar pentru tine? Pralinele Guilty Pleasure din ciocolata roz acompaniate de savoarea vinului rose demidulce devin cel mai intens alint pentru zilele în care vrei ca timpul să poposeacă pentru moment (doar pentru a simți din plin gustul ciocolatei și vinului). Pralina este cel mai delicat dar pe care ți-l poți oferi, degustând-o descoperi rafinamentul ciocolatei și puterea unei mici comori pe care, cu siguranță, nu o poți uita. Ca regulă, pralina se degustă dintr-o singură mușcătură, pentru ca gustul final să fie cel dorit (dacă se degustă din mai multe mușcături, în prima mușcătură poate fi o cantitate mai mare de ciocolată sau de ganache, iar echilibrul gustului final este afectat). Astfel, pralina este momentul tău de răsfăț pentru o seară doar cu tine.

Dacă pregătești o seară sau o cină cu prietenii, tableta Guilty Pleasure din ciocolata roz împreună cu vinul rose demidulce devin  desertul pe care oricine îl așteaptă cu plăcere, chiar și cei mai hotărâți fani ai vinurilor seci. Tableta de ciocolată este jucăușă, poate fi împărțită cu prietenii și creează în jurul ei magia unei seri memorabile. Mai ales că orice amintire asociată unor gusturi atât de fine va fi mereu prezentă.

Intră în dansul texturilor și al culorilor. Bucură-te de aroma ciocolatei roz și vinului rose! O să îndrăgești din plin aroma lor finală.

 


Iubim să acordăm o atenție deosebită celor de îndrăgesc ciocolata sau celor care ajung în atelierul nostru din curiozitate față de ciocolata artizanală, prin apropierea de ciocolata realizată manual, punând accent pe educarea gusturilor oamenilor, prin proiectele savuroase pe care le realizăm în mediul online sau prin workshopurile din cadrul companiilor, cât și din atelier. Pairing wine & chocolate este un astfel de proiect realizat împreună cu crame spectaculoase în care tu descoperi cu ce vin se asociază fiecare sortiment de ciocolată Guilty Pleasure pentru o experiență senzorială incredibilă. Nu este despre intimidarea gusturilor. Totul înseamnă balanța aromelor. Happy tasting! ?