CIOCOLATA SANATOASA – CUM INTRODUCI O PLĂCERE (NE)VINOVATĂ ÎNTR-UN REGIM SĂNĂTOS

ciocolata sanataosa

CIOCOLATA SANATOASA – CUM INTRODUCI O PLĂCERE (NE)VINOVATĂ ÎNTR-UN REGIM SĂNĂTOS

HAIDEȚI SĂ NE LUĂM CÂTEVA MOMENTE SĂ AFLĂM CARE SUNT BENEFICIILE CONSUMULUI DE CIOCOLATĂ SĂNĂTOASĂ!

În mod surprinzător, ciocolata contribuie la sănătatea aparatului cardiovascular. Studiile arată că flavonoidele conținute în ciocolată ajută la menținerea elesticitatii vaselor de sânge. Tot ciocolata are efecte benefice asupra creierului. Concret – crește fluxul sanguin la nivelul creierului.

Persoanele în vârstă care consumă moderat ciocolată pot observa o îmbunătățire a funcției cognitive. În plus, memoria le este stimulată. De altfel, nu doar vârstnicii pot profita de acesta avantaj oferit de consumul de ciocolată. Chiar și oamenii activi  își pot menține tonusul și puterea de concentrare consumând câteva tablete de ciocolată.

 

ANXIETATEA, DEPRESIA POT FI COMBĂTUTE CU CÂTEVA PĂTRĂȚELE DE CIOCOLATĂ

O tabletă de ciocolată ne ajută organismul să producă mai multe endorfine, acele substanțe numite și “hormonii fericirii”. Acesta este motivul pentru care ne simțim atât de bine după ce savurăm o bucățică de ciocolată.

În plus, studiile arată că  ciocolata neagră reduce riscul dezvoltării unei depresii. Ciocolata este un aliat veritabil al moralului nostru, mai ales datorită conţinutului crescut în magneziu, cunoscut pentru efectele sale relaxante.

În plus, ciocolata conține un nivel crescut de teobromină şi feniletilamină, două substanţe cu structură asemnănătoare amfetaminelor. Așadar, o bucățică de ciocolată reduce anxietatea, luptă cu depresia și ne aduce pe buze un zâmbet.

În asemenea zile dificile, ciocolata poate fi considerată un real prieten, mereu aproape.

În plus, dacă este consumată cu câteva ore înainte de masă, mai ales dacă vorbim despre ciocolată neagră, poate inhiba pofta de mâncare și astfel aportul de calorii din timpul mesei scade.

Ciocolata este și plină de nutrienți. Ciocolata neagră de exemplu este considerată un adevărat aliment: conține mari cantități de fibre, precum și cantități importante de fier, dar și de zinc.

Încă un beneficiu la ciocolatei pe care mulți dintre noi îl trecem cu vederea: ne ajută să scăpăm de obiceiul de a consuma între mese alimente nesănătoase. Astfel, în loc să consumăm alimente care ne fac să ne simțim grei, care ne încetinesc din activitatea noastră, putem savura câteva tablete de ciocolată neagră, iar pofta de a ronțăi diverse alte alimente se va diminua.

 

CIOCOLATA, UN PRIETEN DE NĂDEJDE, ÎN ZILE GRELE

Așadar, putem spune cu toții că ciocolata este un adevărat aliat pentru noi, dacă știm să ni-l facem prieten. Credem că totul stă în moderație. Pentru noi, o zi perfectă începe cu câteva acorduri muzicale, o cafea bună, alături de câteva bucățele de ciocolată. Este important acest start al zilei, momentul în care ne setăm intențiile zilei, stabilim prioritățile. Iar modul în care facem planul contează enorm. Chiar dacă ne așteaptă o zi încărcată, cu siguranță ne putem rezerva măcar 10 minute la început de zi, doar pentru noi.

Apoi, în timpul zilei, sunt importante pauzele pe care ni le luăm de la activitățile noastre, mai ales acum când e atât de important să stăm în casă. Câțiva pași făcuți prin casă ne ajută să ne concentrăm apoi mai bine. După masa de prânz, luați-vă câteva momente pentru a vă delecta cu ciocolată, pentru a citi câteva rânduri dintr-o carte care vă umple sufletul de bucurie, pentru a vă încărca bateriile. Seara, când încercăm cu toții să ne deconectăm de la ritmul nebun al acestor zile, putem asculta muzică în surdină, putem discuta cu omul drag de lângă noi despre ziua ce tocmai a trecut, despre planurile pentru ziua ce vine.
Chiar dacă e greu, e important să ne menținem optimismul, să ne facem planuri în continuare.

 

Știm cu toții câte de haotice pot fi unele zilei, mai ales acum. Scenariul prezentat de noi poate fi greu de urmat, dar faceți un mic exercițiu și încercați că măcar un moment de pauză să faceți în timpul zilei.

Apoi, după câteva zile, măriți – luați-vă două momente de pauză. Setați-vă momentele voastre în care pur și simplu savurați câteva pătrățele de ciocolată, alături de o cafea sau o băutură care vă face plăcere, fără să vă gândiți prea mult la ce se întâmplă în jur.

Priviți pe fereastră către un copac înflorit și bucurați-vă de frumusețea naturii, chiar dacă trebuie să stăm mult în casă. La final de zi, aceste momente vor conta enorm.

Așteptăm vești de voi, screți-ne poveștile voastre, cum reușiți să vă deconectați de la ritmul alert al unei zilei, cum reușiți să treceti peste momentele grele. Noi suntem aici, creăm ciocolată pentru voi și vă invităm să o gustați, să vă faceți din ea un prieten.