Guilty Pleasure Shop – povestea unui vis

Guilty Pleasure Shop – povestea unui vis

Cu 6 ani in urma, când am făcut primii pași cu Ciocolateria Artizanală Guilty Pleasure, am simțit că era soluția potrivită într-o societate de consum în care mai puțin conta calitatea unui produs decât prețul său și în care, multe persoane, nu aveau deprinderea de a citi și etichetele produselor, ale conținuturilor precum si ”scrisul mic”.

În acea perioadă și până de curând mi-am dedicat viața explicându-le prietenilor mei în primă instanță, apoi clienților și partenerilor de afaceri, ce înseamnă o ciocolată adevărată, ce conține în realitate o ciocolată curată și mai mult, de ce este important să nu ne intoxicăm în loc să ne binecuvântăm trupurile.

Căutarea mea a fost și cred că va rămâne continuă pentru că mi-am petrecut adeseori nopți în atelierul de ciocolată, concepând noi forme și noi gusturi care, până atunci, să nu fi văzut lumina soarelui sau mai bine zis, nu au atins papile gustative J

Am început cu un atelier pe care l-am dotat cu tot ce era necesar, pentru ca procesul de creare a sortimentelor de ciocolată să nu aibă de suferit. Dotările pe care le-am conceput și pe care le-am căutat pe pietele consacrate, în România nu exista atunci acest concept de ciocolată artizanală adevarată, au costat destul de mult, pentru unii chiar o avere, însă pentru mine și gândul ce nutrise în inima mea, au costat atât cât era necesar ca ciocolata artizanală Guilty Pleasure să ia naștere în tihnă, în perfectă compatibilitate cu tot ce am învățat la școlile cu istoric pe care le-am frecventat, ca să pot continua tradiția.

Da. Scolile pe care le-am frecventat într-o perioadă în care trebuia să am grijă în același timp de cei dragi mie, de afacerea de familie pe care o creasem înainte, au fost o provocare. O provocare pe care acum o văd ca pe o binecuvântare pentru că au reușit să îmi dea acea viziune de chef chocolatier. A fi chef chocolatier este o activitate ce pare delicată însă care te consumă într-un mod pozitiv pentru că pentru mine, să stau în mirosul de ciocolată, să gandesc proportiile de fructe confiate, gusturi, culori și forme, a devenit o terapie.

Dacă ar fi să povestesc despre Ciocolata Guilty Pleasure și mai ales despre shop, cred că așa se cuvine să încep. Cu pasiunea mea pentru copiii mei, pentru familia mea și pentru ciocolata curată pe care o merităm cu toți.

Atelierul a luat naștere prin pasiunea mea, prin susținerea celor dragi mie și prin găsirea celor mai buni angajați, pasionați și îndrăgostiți de aceeași minune pe care abia din secolul XV o savurăm și pe care o vom avea mereu în viețile noastre.

Din ziua în care am început, la invitația mea, au venit la o degustare mai mulți prieteni, bucuroși pentru că aveam să pornesc o pasiune și să o transform în realitate dar și curioși să vadă cum e ciocolata artizanală.

Reacția lor și încântarea pe care am văzut-o pe fețele lor, primii mei critici până la urmă, mi-au dat aripi să inovez continuu și să aducem Atelierul de Ciocolată Artizanală Guilty Pleasure până unde suntem acum.

Acum. Acest cuvânt scurt și frumos dar care înseamnă în realitate prezentul, ceea ce reprezintă baza pentru cuvântul ”mâine”.. Acest ”acum” este și realizarea a tot ce am făcut ”atunci” și îmi amintesc cu multă bucurie de zilele de septembrie în care pregăteam colecțiile de Crăciun, ca toți cei ce îmi solicitau ciocolata personalizată să aibă o experiență cu adevărat de neuitat sau cum îmi petreceam Anul Nou gândindu-mă cum vor arăta colecția de Valentines Day,de Ziua Femeii, de Paște, de Ziua Copilului. Atunci când ciocneam paharul la trecerea între ani, în gândul meu și în inima mea lua naștere o nouă colecție.

Și pentru că jertfa mea a fost observată, de multe ori primind laude și bucurându-mă de aprecierea tuturor celor ce ne treceau pragul atelierului, anul trecut, în perioada în care noi toți eram țintuiți în case de această situație nefericită prin care am trecut, gândul meu a nutrit un alt capitol al poveștii Guilty Pleasure. Gândul meu a zburat la Paris, Londra, Madrid. Locuri pe care le văzusem, locuri în care studiasem și mai mult, locuri care mi-au atras atenția dintotdeauna pentru colțișoarele de ciocolată artizanală dispuse în zonele centrale. Aceste locuri aveau o sumedenie de ciocolaterii artizanale și care întotdeauna găzduiau pe cei care intrau indiferenți poate și ieșeau cu un zâmbet plin de dulceață și arome.

Atunci am înțeles că ce trebuie să fac este să transmit și mai mult dragostea de ciocolată care m-a reprezentat toată viața și să o aduc și eu în centrul metropolei sufletului meu, Bucureștiul. Am căutat frenetic locul perfect, așezarea și vibe-ul unui loc care să reprezinte acel loc ideal pentru ciocolata Guilty Pleasure. Am găsit acel loc pe strada Benjamin Franklin, nr 9, lângă Ateneu, o construcție atât de dragă mie și majorității bucureștenilor și în scurt timp, chiar dacă era vară și găseai cu greutate oamenii pricepuți care să transmită prin cunoștințele lor în amenajări acel feeling pe care îl căutam, am reușit.

O nouă filă a poveștii Guilty Pleasure se descoperea atât mie cât și tuturor iubitorilor de ciocolată. Din 2 iulie 2021, în București s-a deschis shop-ul Guilty Pleasure Love Made Chocolate.

Probabil că ați văzut titlul acestor gânduri adresate tuturor :”Povestea unui vis” – și probabil că vă întrebați dacă acesta este tot visul. Vin în întâmpinarea voastră și vă răspund: Acesta este începutul visului. Rămâneți alături de mine, de ciocolateria Guilty Pleasure, veniți să va descoperiți pasiunea pentru ciocolată alături de mine în Shop-ul Guilty Pleasure, invitându-va  zilnic să descoperiți noi gusturi în nenumărate forme, la degustări pe care le organizăm sistematic și ca întotdeauna, cu multă pasiune!

Și așa, toți vom face parte din același vis! Un vis perfect, de ciocolată

Roro Știrbu, Artizan Ciocolatier