RORO STIRBU

Roro iubeste oamenii si ciocolata de mult timp. A ales sa le imbine intr-o afacere in care isi pune sufletul zilnic.

 

Pralina, o infuzie de emoții, pasiuni și experiențe

Atât de mică, și atât de multă intensitate are când transmite emoția, pasiunea cu care a fost creată și experiența pe care o simți când o deguști. Este o infuzie de savoare infinită.

Pralina reprezintă o perfecțiune incredibilă, pentru că fiecare ingredient este măsurat cu precizie, astfel încât savoarea finală să fie cea dorită, să stârnească o bucurie puternică celor ce o degustă. Mai ales că pralina trebuie să aibă dimensiunea cât o mușcătură. Acest detaliu este cel care o transformă într-o explozie a gustului. Dacă pralina nu se degustă dintr-o singură mușcătură, echilibrul dintre crusta crocantă de ciocolată și ganache-ul (crema) din interior va afecta aroma finală, pentru că în prima mușcătură s-ar putea să fie o cantitate mai mare de ciocolată, decât cea de ganache sau invers.

Această precizie în crearea pralinei, în ceea ce privește dimensiunea, cantitatea de ganache și ciocolată, o face să fie irezistibilă. Dar aroma finală a unei praline acumulează și pasiunea, îndeletnicirea ciocolatierului în a crea o experiență, nu doar un produs.

Hmm…deja vrei să deguști o astfel de pralină? Te așteptăm la Atelier, în fiecare zi, să deguști toate pralinele care te-au fermecat.

Dar până atunci, sigur ești curios să descoperi istoria pralinei, modul haios în care a apărut. Precum Earl of Sandwich care a inventat sandwich-ul, bucătarul Duke of Plessis – Praslin a creat produsul care îi poartă numele. Accidental, Duke a turnat zahărul caramelizat peste arahidele mărunțite. Când acesta a gustat greșeala, a rămas surprins de gustul incredibil pe care îl avea și a denumit-o imediat „Praslin”, după numele lui. Astăzi, acest deliciu este cunoscut precum praline (prah-lee-nay), și a fost îmbunătățit de-a lungul timpului.

 

Pentru a concepe acest mic deliciu, există un ritual pe care noi îl urmăm, ca la final pralina să fie cea dorită:

Alegem matrițele (formele) dorite și ne asigurăm că sunt perfect curate.

Încălzim un pic matrițele, după le umplem cu ciocolată.

Îndepărtăm bulele de aer.

Scurgem ciocolata din matrițe și le lăsam la cristalizat pentru câteva minute, după care le punem la rece.

După ce ciocolata din matrițe s-a întărit, se adaugă ganache-ul pregătit din timp și cu multă atenție.

Se lasă la rece pentru a se întări ganache-ul, după care se îmbracă cu stratul final de ciocolată.

Ulterior, după ce au stat la rece, sunt pregătite pentru a fi savurate.

După ce este scoasă de la frigider, pralina, se lasă 5 minute pentru a fi la temperatura camerei.

Numai acum este pregătită să te seducă cu savoarea ei.

 

Verbalizarea stării când deguști o pralină este, de obicei, „uauu”, dar ochii, ochii sunt cei care descriu adevarăta înălțare a celorlalte simțuri – gustul, exuberanța, apropierea, cuvintele ce vin aproape singure. Nu cred că ar veni cineva în Atelier, doar să aibă posibilitatea de a încerca aproape un infinit de gusturi (cu toate ca este aproape posibil), cei ce primesc aceste daruri, vor primi, chiar dacă nu știu ce-i așteaptă, un mare strop de fericire, Roxana Știrbu – Artizan Ciocolatier.

 

Pentru că vedem mereu bucuria de pe fețele tuturor, atunci când experiența gustului după degustare este finalizată, te invităm împreună cu cei dragi să vă bucurați de această experință, ca mai apoi să păstrați pentru voi o inedită farâmă de fericire.

Pentru că doar acesta este efectul ciocolatei artizanale, multă bucurie!

 


#LoveMadeChocolate