RORO STIRBU

Roro iubeste oamenii si ciocolata de mult timp. A ales sa le imbine intr-o afacere in care isi pune sufletul zilnic.

 

Când ai evadat ultima dată?

“Usa frigiderului imens se da intr-o parte si dezvaluie randuri de praline de toate culorile si texturile, aranjate intr-o ordine magica. Mi se pare ca am ajuns in Rai: ”Ia de care vrei!” mi se spune. Deodata, alegerea devine apasatoare. De care vreau? Praline de ciocolata alba cu lamaie si busuioc? Sau cu portocale si lavanda? Sau de ciocolata amaruie cu crema de sampanie?

Tavile se desfasoara decadent in fata mea, iar cel mai innebunitor e mirosul dulceag, dar nu precis de ciocolata, vanilie sau zahar, ci mai degraba fin si amar, de proaspat si crocant.”

Este o parte din calatoria Claudiei T. in lumea GuiltyPleasure, o calatorie plina de arome, senzatii si gusturi care au fascinat-o la fiecare inghititura. Aici a descoperit ciocolata in forma ei rafinata, cu 100% deliciu si 0% vinovatie.

Cand primesc comanda de praline, imi pot da seama cine este persoana care a ales pralinele, cu ce se ocupa in business-ul respectiv, doar dupa ingredientele pe care le contin pralinele alese. Astfel,  cei care lucreaza in bucatarie sunt orientati catre praline cu ingrediente extravagante, sunt mereu curiosi sa deguste noi arome, noi combinatii precum ciocolata cu ghimbir, lamaie cu busuioc, ciocolata alba cu mango sau fructul pasiunii, in timp ce persoanele care nu sunt in sfera bucatariei sunt orientate catre gusturile clasice, arome pe care le cunosc precum caramel, alune, fructe de padure, Roxana Stirbu – Artisan Chocolatier.

Fiecare pralina este o calatorie cu adevarat unica prin locuri exotice sau o masinarie de strans emotii, amintiri, numai atunci cand degusti pralina cu atentie. Energia dintre ciocolatier si ciocolata se resimte in gustul mai acid sau mai dulceag al pralinei, in ciocolata fina, lucioasa si densa. „Ultimul lucru pe care ai putea sa-l gandesti gustand o pralina de ciocolata neagra cu crema cu frunze de menta maruntite este notiunea de ”placere exacta”. Si totusi, dupa ce aromele iti inunda simturile, incepi sa ai viziunile ciocolatierului GuiltyPleasure, care nu adauga niciodata zahar pentru ca vrea sa lase gustul mai viu, prin naturalețe, nu prin artificialitatea dulcetii adaugate.” Experienta Claudiei T. in atelierul GuiltyPleasure a fost cu atat mai surprinzatoare cand ciocolatierii faceau magii cu ciocolata sau legatura dintre ciocolata si ciocolatieri intreceau asteptarile sale.

Pentru calatorii extravagante poti incerca pralinele cu arome precum:

Fistic Aroma – ciocolata alba devinde o vitrina delicioasa, ce cuprinde un amestec intens de fistic;
Lemon & Basil Joy – gustul de lamaie impreuna cu aroma busuiocului proaspat cules, iau forma unei praline din ciocolata alba numai buna de savurat;
Mango Exotic Taste – combinatia dintre ciocolata alba si mango, iti dau prospetime si pasiunea unei noi escapade;
Exotic Passion Fruit – aroma intensa a fructului pasiunii iti incalzeste simturile in combinatie cu gustul fin al ciocolatei albe;
Cognac & Ginger Cream – sobra, puternica si tandra. Te invaluie cu aroma de coniac, te trezeste cu gustul puternic de ghimbir si iti alinta simturile cu ciocolata neagra;
Lavander & Orange Touch – cand florile de lavanda se combina energetic cu aroma portocalei, calatoria este surprinzatoare. Toate sub un strat de ciocolata neagra.

In ce locuri vrei sa evadezi data viitoare? In locuri nordice cu gust de scortisoara si vanilie sau tropicale cu aroma de citrice?