RORO STIRBU

Roro iubeste oamenii si ciocolata de mult timp. A ales sa le imbine intr-o afacere in care isi pune sufletul zilnic.

 

Inspirația pasiunii

Îți cunoști pasiunea? Ai identificat combustibilul ambiției care nu se sfârșește după 10 kilometri? Este o întrebare nu tocmai usora, dar odată găsit răspunsul ești pregătit să fii condus de inspirația pasiunii!

De mai bine de cinci ani, nucleul atelierului a fost căutat, gândit și planificat, astfel încât GuiltyPleasure să însumeze pasiunea ciocolatierului pentru a crea gusturi și arome memorabile. Înainte de a alege locul atelierului, au fost studiate comunitatea și străzile începând cu Google, până la zonele în care oamenii au pasiune pentru frumos și gustul pentru ciocolată fină. A fost luat în considerare faptul că în zona nu sunt ateliere sau magazine de ciocolată care să se concentreze pe produse la fel cu cele din Franța, Belgia sau Elveția.

Atelierul Guilty Pleasure este un boutique modern și luminos, cu o fereastră care se deschide spre spațiul de lucru „love made chocolate”. Aici se pregătesc zilnic pralinele, tabletele și figurinele persoanlizate de ciocolată. Sunt folosite ingrediente pure și simple, cum ar fi ciocolată neagră premium, ciocolată cu lapte sau albă, fulgi de sare de mare cu aromă de vanilie, fructele liofilizate (zmeură, coacăze, căpșuni), piureuri din fructe proaspete, arome naturale, și multe altele.

Procesul de a crea ganache-ul durează o zi. După ce a fost făcut, trebuie să se odihnească timp de 12 ore peste noapte, înainte de a putea fi tăiat. Lămâia cu busuioc, caramelul, căpșuni cu acetto balsamic, lavandă și portocale, sunt doar câteva din aromele la a căror savoare nu se poate rezistă. Procesul de preparare este simplu, iar cu ingrediente proaspete care nu sunt artificiale, gustul este mai „moale” și durează mai mult. Aromele artificiale sunt puternice, dar gustul este temporar.

Nu am o favorită atunci când vine vorba de a face ciocolată, dar din punct de vedere al gustului, îmi place ganache-ul de căpșuni cu acetto balsamic, care este o pralină vie și energizantă. Este unică, și delicată, Roxana Știrbu – Artisan Chocolatier.

Orice iubitor de ciocolată poate veni în atelier să experimenteze prin forțele proprii cum se creează o pralină artizanală, să descopere universul gusturilor și ingredientelor care dau fiecărei ciocolate personalitate.

În momentul întâlnirii cu ciocolată trebuie să ai cea mai bună energie sau poți vorbi cu ea, pur și simplu. Nu este doar o figura de stil! Ciocolată devine sublimă odată cu creșterea energiei tale. Se va transformă în acel gust care nu îți mai dorești să plece, Roxana Știrbu – Artisan Chocolatier.

GuiltyPleasure este intersecția pasiunii cu determinarea și grijă pentru oameni, pentru că, deși, este o plăcere vinovată când deguști ciocolată, GuiltyPleasure transformă plăcerea vinovată doar în plăcere, conținând ingrediente naturale, fără adaos de zahăr sau îndulcitori.

Vino să te convingi creând propria pralină sau tabletă de ciocolată artizanală!