RORO STIRBU

Roro iubeste oamenii si ciocolata de mult timp. A ales sa le imbine intr-o afacere in care isi pune sufletul zilnic.

 

Personalitatea ciocolatei și noblețea vinului

Cateodată, ciocolata este o plăcere vinovată. Cea mai nevinovată și savuroasă plăcere vinovată dintre toate câte există. Vine de la o pralină proaspătă și plină de cremă care alunecă pe cerul gurii și ajunge fix în centrul inimii. Dar și noblețea vinului poate fi uneori o plăcere vinovată. Armonizează cele două plăceri cu atenție și rafinament iar aroma va fi memorabilă.

Îmbinarea perfectă a ciocolatei cu aroma vinului înseamnă înțelegerea ingredientelor, aroma și textura acestora pentru o experiență senzorială de neuitat. Atât ciocolata, cât și vinul sunt două produse complexe, care trebuie să se armonizeze astfel încât gustul ciocolatei să nu fie umbrit de aroma prea puternică a vinului.

Ciocolata este dulce, amăruie, fructată, puternică, ușor sărată. Îmbracă diferite arome ce acoperă crema din interior cu texturi clasice sau îndrăznețe. Fiind atât de diferită, aroma vinului trebuie să se regăsească în gustul ciocolatei.

În armonizarea ciocolatei cu vinul sunt patru principii pentru a găsi gustul perfect:

Vinul trebuie să fie la fel de dulce precum ciocolata;

Asociază ciocolata și vinul după culoare. Ciocolata albă cu vinul alb, ciocolata neagră cu vinul roșu;

Optează numai pentru ciocolata artizanlă bună și vin deosebit;

Ia în considerare textura, precum și gustul ciocolatei pentru identificarea vinului perfect.

Pentru a te bucura de experiența aromelor dintre ciocolată și vin, începe cu aromele mai suave și continuă cu cele mai puternice. Prima dată ciocolata albă și cu lapte, urmată de ciocolata neagră, respectiv vinul alb, urmat de cel roșu. Simte fiecare aromă și bucură-te de senzația memorabilă pe care le produc împreună, ciocolata și vinul. Vinul trebuie să completeze ciocolata în diferite moduri, Roxana Știrbu – Artisan Chocolatier.

 

Ciocolata albă fiind dulce, cu arome mai untoase se pretează pentru un vin dulce, care va evidenția cremozitatea ciocolatei.

Ciocolata cu lapte se armonizează cu un Pinot Noir sau un Merlot ce vor scoate în evidență aroma ciocolatei.

Ciocolata neagră amăruie se asociază un Cabernet Sauvignon, cu vinuri roșii puternice predominând notele fructate.

 


Oferă-ți un moment de relaxare și plăcere pură cu ciocolata artizanală acompaniată de noblețea vinului sau fură-i celui drag un zâmbet, o îmbrățișare dăruindu-i o cutie de praline Guilty Pleasure!