Ti s-a intamplat sa iti placa mirosul unui parfum atat de mult, incat ai vrea sa il degusti? Iar ciocolata este desertul care te face sa zambesti? Esti in locul potrivit, pentru ca un atelier artizanal poate transforma orice aroma olfactiva, intr-un desert numai bun de savurat.
Recent, Guilty Pleasure a primit provocarea de a crea praline si mousse-uri folosind ingredientele din parfumurile Salvatore Ferragamo. Pentru realizarea pralinelor s-au folosit notele de baza ale parfumurilor in combinatie cu diferite tipuri de ciocolata pentru crearea gustului perfect. De la o lista cu ingrediente extravagante ca piper roz, iasomie, para, grapefruit pana la conturarea aromelor finale, ciocolatierii Guilty Pleasure au testat fiecare ganache atat cu ciocolata alba, neagra in diferite procente de cacao sau cu lapte, astfel incat gustul final al pralinei sa fie memorabil.
Secretul crearii acestor praline incepe cu selectarea atenta a materiilor prime, transferul de energie dintre ciocolatier si ciocolata, care continua cu creativitatea ciocolatierilor de a realiza retetele unice pentru fiecare esenta de parfum.
Armonia gustului este diferita de cea a mirosului, culoarea parfumului este data de ingredientul cel mai pregnant, iar culoarea pralinelor este data de tipul ciocolatei folosite.
Cand a sosit ziua degustarii pralinelor, de catre cei care gestioneaza brandul Salvatore Ferragamo in Romania, a fost un moment victorios pentru Guilty Pleasure, incatrucat au fost reproduse perfect mirosurile parfumurilor. Armonia gustului este diferita de cea a mirosului, culoarea parfumului este data de ingredientul cel mai pregnant, iar culoarea pralinelor este data de tipul ciocolatei folosite.Au fost debusolati de aspect, dar simtind aromele din mousse-uri si praline au identificat corect parfumurile.
Evenimentul Salvatore Ferragamo s-a incheiat cu un atelier de ciocolata, unde cei prezenti au vazut cum se prepara ciocolata artizanala si cum se identifica o ciocolata buna. Au experimentat traseul ciocolatei, de la materia prima, temperare pana la crearea combinatiilor de gusturi si forma finala a mousse-ului de ciocolata.
Pentru a te bucura de gustul ideal al pralinei, degust-o dintr-o singura muscatura, astfel ai cantitatea ideala de ciocolata si cantitatea ideala de ganache.