RORO STIRBU

Roro iubeste oamenii si ciocolata de mult timp. A ales sa le imbine intr-o afacere in care isi pune sufletul zilnic.

 

Secretul unei tablete de ciocolată pe care n-o poți uita

Ciocolata nu este doar un simplu produs, ea adună gândurile, trăirile și emoțiile ciocolatierului pentru a le integra și șlefui în gustul dorit. Pentru a le oferi celor ce iubesc ciocolata o experiență vie și energizantă. Un moment plin de răsfăț și memorabil, care se vede în strălucirea din ochi atunci când degustă chiar și-un strop dintr-o tabletă de ciocolată.

Știu că și tu ești un iubitor de ciocolată. Nu-i așa că degustarea unei tablete de ciocolată este o adevărată experiență? Hmm…dacă încă nu ești convins te așteptăm în atelier pentru a descoperi lumea ciocolatei artizanale.

Experiența ciocolatei Guilty Pleasure se naște când este degustată treptat, în proporții mici. Numai așa simți intensitatea gustului care se amplifică cu fiecare mușcătură. A lucra cu ciocolata este o îndeletnicire complicată, intuitivă și poate dura ani întregi ca un ciocolatier să devină un adevărat maestru în arta gustului memorabil. Numai un inginer poate jongla cu precizia ingredientelor și puzzelul gustului care se proiectează în mintea ciocolatierului. Iar acesta este secretul ciocolatei Guilty Pleasure.

Sigur ai savurat o tabletă de ciocolată până acum, dar te-ai întrebat și cum se realizează ea? Îți propunem să pășești alături de noi într-o călătorie aromată și interesantă, o călătorie despre realizarea tabletei de ciocolată Guilty Pleasure. Iar de acum încolo….ne vei îndrăgi mereu.

1. Primul pas pentru o tabletă de ciocolată perfectă este temperarea ciocolatei. Este procesul prin care toate componentele ciocolatei se transformă într-un strat subțire, crocant și lucios. Temperarea ciocolatei constă în încălzirea și răcirea ei, finalizându-se cu reîncălzirea ciocolatei pentru fluiditate. Acest proces depinde în funcție de tipul ciocolatei. Nouă ne place să temperăm ciocolata manual pentru că pe lângă partea tehnică, exactă, ciocolata se hrănește cu energia și emoția ciocolatierului. Astfel, ciocolata devine indicatorul de fericire a ciocolatierului.

 

2. Ne asigurăm că matrițele pentru tabletele de ciocolată sunt curățate și șterse foarte bine, după care acestea sunt umplute cu ciocolată (alba, neagră sau cu lapte) și se pun la vibrat pentru îndepărtarea bulelor de aer.

 

3. După ce matrițele au fost umplute cu ciocolată, acestea se decorează cu amarena, bucățele de portocale confiate, ghimbir confiat, fructe de pădure, paillete feuilletine sau bucățele de zmeură liofilizată. În funcție de aroma ta preferată. De la aroma suavă de portocală, la cea sobră și puternică de ghimbir.

 

4. Se lasă la frigider pentru a se întări și pentru a se obține luciul perfect și textura mult dorită. Este o etapă importantă pentru că aspectul unei tablete de ciocolată reprezintă un indicator al ciocolatei cu o calitate superioară.

 

5. După ce tabletele de ciocolată se scot din matrițe cu multă atenție, se introduc în pungi și se sigilează, iar apoi se introduc în ambalajul de carton corespunzător fiecărui tip de ciocolată și ingredient folosit.

 

6. Ultima etapă, dar și cea mai așteptată este degustarea tabletei de ciocolată. Nu-i așa că și tu vrei să începi cu ultima etapă?

 

Te așteptăm în atelierul Guilty Pleasure să deguști, dar și să experimentezi emoția realizării unei tablete de ciocolată aromată cu fructul tău favorit. Îți plac toate și nu poți alege un singur ingredient? Cu noi, le poți degusta pe toate, pentru că vrem să trăiești experiențe complete și diferite cu fiecare sortiment de ciocolată.

#LoveMadeChocolate